Cryptic Portals Finders Found I!

copy-of-go-explore

The agents who successfully uncovered all the portals were: Essanian, joshrobok (with some help from neoshady and nodosh) and Taliiesin.

Here are the answers for those of you who were trying to solve it!

London

1. Clue: Where is currently Really Good? (3 6 6)
Answer: “The Fourth Plinth” in Trafalgar Square outside The National Gallery
https://www.ingress.com/intel?ll=51.508196,-0.128727&z=17&pll=51.508196,-0.128727

 2. Clue: Dynamic hot, ornate testes help translate hieroglyphs (3 7 5)
Answer: “The Rosetta Stone” at The British Library
https://www.ingress.com/intel?ll=51.518929,-0.127608&z=17&pll=51.518929,-0.127608

 3. Clue: The biggest tree cross-section confused antiquarian as tough athlete (5 7 2 3 7 1)
Answer:
“Giant Sequioa at the Natural H” at The Natural History Museum
https://www.ingress.com/intel?ll=51.496153,-0.176445&z=17&pll=51.496153,-0.176445

 4. Clue: With her head tucked underneath her arm, she doctored to urethra to wetter (7 2 3  5)
Answer:
“Torture at the Tower” at the Tower of London
https://www.ingress.com/intel?ll=51.508159,-0.074664&z=17&pll=51.508159,-0.074664

South West

5. Clue:  Shortest distance between two points on the earth or paradise (8)
Answer:
“Geodesic” at the Eden project
https://www.ingress.com/intel?ll=50.362739,-4.745228&z=17&pll=50.362739,-4.745228

6. Clue: Ha Ha! Nuttier and stink bomb disrupted the waters at Sulis (5 5 / 4, 6 3)
Answer:
“Roman Baths / Bath, United Kin” at Bath
https://www.ingress.com/intel?ll=51.380995,-2.359298&z=17&pll=51.380995,-2.359298

South

7. Clue: Yeah, trouble he was troubled by a ring of chalk pits (3 6 4)
Answer:
“The Aubrey Hole” at Stonehenge
https://www.ingress.com/intel?ll=51.178687,-1.826717&z=17&pll=51.178687,-1.826717

South East

8. Clue: Her irateness mutilated at the holy place where Thomas was murdered (6 6)
Answer:
“Easter shrine” at Canterbury Cathedral
https://www.ingress.com/intel?ll=51.279659,1.081674&z=17&pll=51.279659,1.081674

North west

9. Clue: Northernmost Calliope for example, hesitated sourced from offal puddle (6 2 9)
Answer:
“Museum of Liverpool” at Museum of Liverpool (northernmost of the two portals by this name)
https://www.ingress.com/intel?ll=53.403555,-2.995502&z=17&pll=53.403555,-2.995502

10.  Clue:Molybdenum Silicide (6 2 7 3 8)
Answer:
“Museum of Science and Industry” at Museum of Science and Industry in Manchester
https://www.ingress.com/intel?ll=53.477101,-2.254193&z=17&pll=53.477101,-2.254193


Northern Ireland

11. Clues: Mammoth’s embankment curses painful death throes with boulders (6 8 9 5)
Answer: “
Giant’s Causeway Hexagonal Rocks” at the Giant’s causeway in Northern Ireland
https://www.ingress.com/intel?ll=55.240734,-6.511795&z=17&pll=55.240734,-6.511795

Edinburgh

12. Clue: Heroes nervously go wobbly without a Cambridgeshire cathedral city at the one o’clock gun (9 5)
Answer:
“Governor’s house” at Edinburgh Castle
https://www.ingress.com/intel?ll=55.948698,-3.201&z=17&pll=55.948698,-3.201


Central

13. Clue: Smashing cheapish beaters sparkle at the bard’s origin (12 10)
Answer:
“Shakespeare’s Birthplace” in Stratford-upon-Avon
https://www.ingress.com/intel?ll=52.193791,-1.708817&z=17&pll=52.193791,-1.708817

14. Clue: Mary Lennox may find this instead near the Shakespeare Memorial Room  (3 6 6.)
Answer:
“The Secret Garden.” at The Library of Birmingham
https://www.ingress.com/intel?ll=52.47971,-1.908739&z=17&pll=52.47971,-1.908739

 15.  Clue: Supreme Ultimate Boxing vault is to be found where Elias and both John Tradescant the elder and younger have left their things (6 4)
Answer:
“Taichi Arch” at the Ashmolean Museum in Oxford
https://www.ingress.com/intel?ll=51.755277,-1.260184&z=17&pll=51.755277,-1.260184

 

Overall

Well could it be anything else… the answer was “It’s time to move”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s